Mitt bästa fiskeminne utspelade sig en varm dag i mitten av sommaren året 2015. Jag och min pappa skulle prova ett nytt vatten i jakten på stor gös. Vår plan var att vi skulle fiska i två dagar vilket inkluderade en övernattning i båten.

Den första dagen så skulle vi köra trolling och eftersom reglerna säger att spöbegränsningen är åtta spön så riggade vi i ordning åtta spön och fiskade dem via planerboards med fyra spön på var sida. När vi väl hade kommit ut på sjön så var fisket trögt men efter några timmars trolling så fick vi första fisken. Det var en fin gädda på 8,88 kg och med den fisken kändes det som vi var på gång och mycket riktigt bara timmarna senare så får jag ett hugg på en rapala super shadrap och efter en lång kamp kunde vi håva ytterligare en skaplig gädda. Denna fisken vägde in på 8,4 kg och resan var redan ganska så lyckad.

Eftersom att fisket var riktat efter gös så fiskade vi även ett par timmar in på natten men helt utan resultat och runt 01:00 avslutade vi och åkte in i mörkret och ankrade i en grund vik och la oss för att sova ett par timmar. Vid 03:00 så gick vi upp och gled ut på sjön igen. Solen hade precis börjat gå upp och ytan låg som en spegel, men trots många timmars ihärdigt trollande hade vi inte ett enda hugg förrän kl 12:30 på dagen.

Vi hade precis åkt ut över en djupkant som gick från 4 till 15 meter och precis när wobblern kommit utanför kanten så small det på mitt spö som fiskade närmast båten. Jag var snabb på spöt och kände ganska omgående att detta var en stor fisk. Efter ungefär fem minuter så kom fisken in till båten och då såg vi att den utan tvekan var 10kg+. När fisken närmade sig håven så vände den och gjorde en rusning rakt ner under båten och där ställde den sig i säkert några minuter. Till slut lyckades jag pumpa upp fisken till båten och vi kunde håva den.

När vi väl lyfte upp den i båten insåg vi att det var en riktigt stor fisk och att det garanterat skulle vara nytt personbästa. Vi mätte fisken till drygt 117cm och kunde fastställa vikten till otroliga 14,12 kg, en riktig drömgädda! Efter några bilder släppte vi varsamt tillbaka den stora fisken och den simmade glatt tillbaka ner i vattnets mörker. Efter den fisken så plockade vi ihop grejerna och åkte hem. Vi fick inte vår målfisk men det vi fick var mycket, mycket bättre!