Jag tog mitt flugspö som jag hade riggat dagen innan, jag hade en flyttafs på, förutsättningarna var på topp för kläckningen. Jag satte på mig mina vadarbyxor och min jacka men hoven på ryggen. Jag tog spöt och började vandra, vi hade gått upp väldigt tidigt för det var en bit att vandra. När vi hade kommit halvvägs så hittade vi ett fint litet vattendrag där jag beslutade att lägga ut min fluga och det tog inte många sekunder innan en harr tog flugan. Jag sträckte linan, fisken satt och jag drillade in harren. När han kom upp så var han på drygt ett halvt kilo, så vi tog med den och fortsatte att vandra.

Vi började närma oss älven och det hade redan börjat kläcka. Vi smög dom sista femtio metrarna för att inte fisken skulle bli skrämd och jag stannade tio meter ifrån kanten. Jag såg att det var rocken sländor som var i luften. Jag öppnade asken och tog ut en rockenimitation och knöt på den på min tafs. Medan jag stod och knöt så tänkte jag på hur fint det var! Det var en älv som var typ tjugo meter i bredd. Det var kalfjäll i bakgrunden och det var helt vindstilla, men ibland kom det en frisk svag bris.

När jag hade knutit färdigt, började jag dra ut lina och kasta mot älven. Flugan landade perfekt på ett vak, försvann under vattnet, jag sträckte linan och där satt min andra harr för dagen. Denna harren var bättre han gjorde ett par rusningar innan han låg i min håv. Denna harren tog jag också då hade vi lunch till både mig och pappa.

Klockan började bli runt ett och kläckningen hade lugnat sig så vi gick upp och gjorde upp en eld så vi kunde göra iordning dom två harrarna vi hade fått. Vi åt upp harrarna och kläckningen började dra igång igen. Denna gången såg jag ett större vak en bra bit ut i älven så jag beslutade mig att vada ut en bit. Jag stod med vatten upp till mina knän och började kasta mot vaket, flugan försvann återigen och jag sträckte linan. Fisken rusade och drog ut all min löslina, och jag tänkte liksom att shit detta är en bättre harr. Fisken gjorde ett hopp och jag såg äntligen hur stor den var, och när den var uppe i luften var jag helt säker på att han skulle lossna för jag såg hur mycket han skakade med huvudet, men han kom tillbaka ner i vattnet och han satt kvar. Jag fortsatte att drilla honom, han kom närmre och närmre, jag tog loss håven från min rygg och gjorde mig beredd att håva den. Han kom närmre håven och till slut så låg han i min håv, och nu äntligen kunde jag se hur den såg ut den var på minst ett kilo. Jag gick in till land och vägde och mätte honom och sedan gjorde en lyckad release på fisken och han simmade tillbaka.