Veckan innan höstlovet hade vi våran höstfiskevecka med skolan. Första dagen stod flugfiske på schemat. Vi tänkte skriva en text som sammanfattar dagen, vad vi gjorde och hur det gick.

Fin regnbåge som togs under dagen

Klockan åtta på morgonen kom vi ut till vattnet och satte ihop spön innan fisket började. Nästan direkt kom en fisk upp och vattnet fortsatte att leverera under dagen med många regnbågar, några öringar och en del abborrar. Arvid fick flest fiskar. sex regnbågar och en öring, helt klart flest under dagen.

Vid lunch tog vi en paus för att grilla korv. Efter lunchpausen fortsatte fisket och några fler togs upp. På eftermiddagen åkte vi tillbaka till Dömle scoutgård, åt falukorv och makaroner innan vi laddade upp oss för nästa dag som innebar spinnfiske efter abborre.

Oskars första regnbåge på fluga.